HORECAVA

LIFFIN introduceert nieuwste outdoor-beleving op Horecava

Virtual reality-bril op, nieuwe accommodaties ontdekken. 

 Amsterdam, 7 januari 2019 – Tussen het proeven en netwerken door kunnen bezoekers van de Horecava 2019 voor een hele andere beleving langs bij de stand (Hotelworld hal 5) van LIFFIN. Daar biedt een virtual reality-bril toegang tot comfortabele, off-grid ECO Tiny Houses en Suites; stijlvolle en vergunningsvrije accommodaties, die dankzij hun duurzame en circulaire structuur ook een uitkomst zijn voor de recreatieve sector.     

 “In onze virtual reality-presentatie krijgen de gasten een rondleiding door verschillende versies van onze accommodaties”, vertelt Benjamin Besselsen, oprichter en eigenaar van LIFFIN. “Er zijn oneindig veel variaties mogelijk voor de indeling en installaties. Voor welke variant de opdrachtgever ook kiest, de units gelden altijd als normale aanhangers, die extreem flexibel zijn in plaatsing en transport. Mede daarom vormen ze een compleet nieuw product, de volgende generatie van recreëren en wonen.”

Energieneutraal, slim en stijlvol
In de recreatieve sector zijn duurzame eco-structuren zeldzaam. Bovendien worden de meeste ‘structuren’ niet hergebruikt na hun technische levensduur. De oplossing van LIFFIN verschijnt in de vorm van ECO Houses; makkelijk verplaatsbare units, die grotendeels gebruikmaken van slimme digitale CO2-neutrale productie. Architectonisch hoogstandjes, die zowel ‘autarkisch’ als op het vaste water- en stroomnet gebouwd kunnen worden. “We kunnen een technische module inbouwen om de units zelfvoorzienend te maken”, vertelt Besselsen. “Denk dan aan PV-panelen, accu’s, waterbuffers, reversed osmose-filtertechniek en een bio-toilet. Alle toegepaste materialen zijn na de technische levensduur bovendien geschikt voor hergebruik in nieuwe andere producten, zoals meubels.”

ECO House vergunningsvrij voor recreatiebranche
Zowel de ECO Tiny House als Suites bieden veel comfort (o.a vloerverwarming) voor twee tot vier personen en kunnen volledig gasloos draaien. De Tiny House staat op wielen en de ECO Suite op transportrekken. Door het ontbreken van funderingen is het mogelijk snel te schakelen en tijdelijke onderkomens te creëren voor recreatieve doeleinden. “De Tiny House is ideaal als huisvesting, omdat de units vergunningsvrij zijn voor de recreatiebranche en voldoen aan de Natura2000-wetgeving”, legt Besselsen uit. “Dát in combinatie met de duurzame, ecologische, autarkische opbouw van de unit maakt van onze ECO Houses een uniek product. Niet alleen in de recreatieve sector, maar ook als betaalbare optie voor studentenhuisvesting en aanleunwoningen voor ouderen.”

Dankzij dit innovatieve concept is het zelfs mogelijk om tijdelijke woonwijken te creëren, wat heel interessant is voor woningbouwvereniging en gemeentes. “Ook omdat we aan deze units een terugkoopgarantie kunnen koppelen, zodat we ze kunnen recyclen of hergebruiken, en dus circulair kunnen inzetten!”

Over LIFFIN
LIFFIN staat in de horecawereld bekend om de verhuur van accommodaties voor events; van muziekfestivals en sportevenementen tot grote bedrijfsfeesten. Dit internationaal opererende bedrijf (in vier continenten) is sinds kort ook gevestigd in Amsterdam en is actief in tien Europese landen. De ECO Houses, ontwikkeld in samenwerking met architecten en bouwkundigen die hun studie hebben genoten aan de TU Delft, zijn het nieuwe concept van LIFFIN.

Sign-up to continue to Diamond Suite

Sign-up to continue to tiny houses